Laura Sviili Helsingin Kokoomuksen Naisten piirin puheenjohtajaksi – piirin luottamustoimijat vuodelle 2024 valittiin syyskokouksessa Ostrobotnialla 9.11.

Tiedotteet

 

Kokoomuksen Naisten Helsingin piirijärjestö piti sääntömääräisen syyskokouksensa Ostrobotnialla torstaina 9.11. Syyskokous valitsi yksimielisesti vuodelle 2024 puheenjohtajaksi Laura Sviilin

Sviilillä on pitkä tausta kokoomusnaisten toimijana. Hän on aiemmin työskennellyt Kokoomusnaisten keskustoimitolla ja toiminut Kokoomuksen Naisten Helsingin piirin piirihallituksen jäsenenä vuonna 2020. Aiemmin Sviili on ollut töissä Helsingin Kokoomusnuorilla ja hän on ollut mukana tekemässä useiden helsinkiläisten kokoomuslaisten ehdokkaiden kampanjoita eri vaaleissa. Sviili työskentelee tasa-arvoasioita ja naisten oikeuksia edistävässä kansalaisjärjestössä. 

Vasta valittu puheenjohtaja kommentoi tuoreelta valintaansa:

“Olen äärettömän kiitollinen saamastani luottamuksesta puheenjohtajan tehtävään. Ensi vuonna meillä on kahdet vaalit, alkuvuodesta heti presidentinvaalit ja kesällä Euroopan parlamentin vaalit. Tämä tulee vaatimaan puheenjohtajalta erityisesti kykyä innostaa toimijoita vaalikentille ja koordinoida naisten piirin toimintaa tukemaan puolueen vaalimenestystä. Tavoite on, että saamme sinisen suoran, eli meillä on ensi kesänä kokoomuslaisen pääministerin ohella kokoomuslainen presidentti ja kokoomuslainen enemmistö Euroopan parlamentin suomen meppipaikoista. Menestys vuoden ensimmäisen puoliskon vaaleissa takaa hyvän pohjan syksyllä kiihtyvään kuntavaalien ehdokashankintaan. Vaalit tarjoavat myös piirille mahdollisuuden järjestää näkyviä tapahtumia yhteistyössä loistavien paikallisyhdistystemme kanssa. Tuomme tapahtumissa esille monipuolisesti eri politiikan sektoreiden teemoja ja naisten asiantuntemusta.”

Piirin varapuheenjohtajaksi valittiin Pirjo Uusitalo-Aura, sekä taloudenhoitajaksi Liina Idänpään-Heikkilä. Piirihallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Seida Sohrabi, Marja Kiiveri, Sanna Toijonen, Taru Vilpponen, Tarja Sviili, Riikka Jauhiainen, Leila Salonen, Anu Puustinen ja Liisa Rantakari-Elliott. Syyskokouksen poliittisen tilannekatsauksen ja kuulumiset eduskunnasta toi kansanedustaja Sari Sarkomaa. Syyskokous muisti kiitoksin piirihallituskautensa päättäviä toimijoita, sekä erityisesti piirin väistyvää, pitkäaikaista puheenjohtajaa Nina Virto-Väisästä ansiokkaasta työstä piirijärjestön hyväksi.