Sari Sarkomaa: Rokotusohjelma ei saa olla huutoäänestys (Verkkouutiset 25.3.)

Blogi

ILKKA AHTOKIVI | 25.03.2021 | 13:27

Asiantuntija-arvion mukaan nopeampi rokottaminen Uudellamaalla voisi vähentää sairaalahoidon tarvetta viidenneksellä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n asettama kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä on nostanut esille rokotusten painottamisen alueellisesti epidemian vakavuuden mukaan.

– Asiantuntija-arvion mukaan nopeampi rokottaminen Uudenmaan alueella voisi vähentää sairaalahoidon tarvetta viidenneksellä. Pidän todella tärkeänä, että asiantuntijoiden arvioiden pohjalta edetään. Rokotusohjelman on oltava osa yhdenvertaista ja vaikuttavaa terveydenhoitoa eikä se saa olla huutoäänestys eikä aluepolitiikkaa, kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa kirjoittaa Facebookissa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin alueella rokotettu 11,9 prosenttia väestöstä – eilen 508 tartuntaa.

– Sen sijaan alueilla, jossa tartunnat vähäisiä on rokotustahti kovempi. Tämä mietityttää kansalaisia sekä etulinjassa työskenteleviä hoitajia ja opettajia. Mitkään rajoitukset eivät riitä, jos rajojen annettaan edelleen vuotaa ja rokotustahti matelee, Sarkomaa toteaa.

Hallituspuolueiden kansanedustajat, kuten vihreiden ryhmän puheenjohtaja Emma Kari kertovat somessa hallituksen sopineen rokotusjärjestyksen muutoksista.

– Helsinki, Uusimaa, terveydenhuollon henkilöstö, opettajat, eduskunta ja Suomi odottavat. Kerrotaanko asia myös meille muille? Vaiko vain hallituspuolueille? Vaiko oliko hallitusriveistä tehdyt sometukset uutisankkoja? Selkeä tiedotus ja avoimuus vakavassa koronakriisissä olisi välttämätöntä, Sarkomaa sanoo.

Ota kantaa