Eduskuntaterveiset maaliskuu 2021

Blogi

Arvoisa vastaanottaja,
 

Eduskuntatyötä tehdään edelleen koronatorjunta edellä. Jatkan yhdessä koko eduskuntaryhmämme kanssa työskentelyä sen eteen, että epidemian leviäminen saataisiin kuriin, ihmiset rokotettua ja että koronasta huolimatta ihmiset voisivat turvallisesti elää mahdollisimman hyvää elämää.

Toinen kehysriihi eli huhtikuussa järjestettävä puoliväliriihi lähestyy. Kehysriihessä hallitus ei voi enää paeta vastuutaan eikä kyyristellä koronan takana. Päätöksiä on tehtävä. Suomi tarvitsee polun ulos koronan alhosta, uutta työtä ja yrittäjyyttä. Suomen ongelmia ei poisteta pelkällä rahan jakamisella. Korona ei ole muuttanut sitä tosiasiaa, että hyvinvointiyhteiskuntamme perustuu ihmisten tekemään työhön. Kokoomuksen eduskuntaryhmässä valmistelemme parhaillaan toimenpidekokonaisuutta ja tarjoamme sen hallitukselle kehysriihtä varten käyttöön.

Kuntavaalikampanja jatkuu – Tervetuloa mukaan

Vaikka kuntavaaleja päätettiin siirtää terveysturvallisuussyistä kesäkuulle, jatkuu vaalikampanjani normaalisti. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tukemaan ehdokkuuttani ja kampanjatyöhöni sinulle sopivalla tavalla. Voit pyytää myös ystävääsi mukaan. Koronan takia ei perinteisiä tilaisuuksia voi ehkä keväälläkään järjestää. Siksi kampanjointia tehdään joukolla sosiaalisessa mediassa ja soittamalla tutuille. Luvassa mukavaa tekemistä yhteistyössä. Pienikin apu on suuri ilo. Lähetän säännöllisesti viestiä vaalien tiimoilta. Mukaan pääset laittamalla minulle sähköpostia sari.sarkomaa@eduskunta.fi tai soittamalla 050 511 3033. Vaalipäällikkönäni toimii Sonja Tamminen ja hänet tavoittaa sähköpostilla tamminen.sonja@gmail.com tai soittamalla 050 574 1700. Lämpimästi tervetuloa mukaan.

Ollaan yhteydessä!

Sari Sarkomaa

helsinkiläisten kansanedustaja

Maaliskuun terveisissä:

 

  • Tervetuloa tapaamaan
  • Sote-uudistus uhka Uudenmaan palveluille
  • Hallitus runnoo sote-uudistusta, hoitotakuun kohtalo epäselvä
  • Likaisen lumen mereen ajo lopetettava
  • Ulkoilu on ihmisille henkireikä
  • Rajakontrolli kuriin, hallitus!
  • Päätöksenteossa luotava mahdollisuuksia terveyden edistämiseen
  • Maakuntavero olisi vihoviimeinen vitsaus
  • Uhanalaista saimaannorppaa on suojeltava

Tulevat tapahtumat

Kokoomuksen ehdokaslive ”Hallituksen sote-uudistus heikentää helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalveluita” lauantaina 20.3. klo 11
Helsingin Kokoomus järjestää joka lauantai eri teemoista Facebook-livejä kuntavaaliehdokkaiden kanssa. Lähetykset pidetään Helsingin Kokoomuksen Facebook-seinällä.
Lähetyksissä keskustelemme senioriystävällisestä Helsingistä, sote-uudistuksesta ja koronapandemiasta selviämisestä. Päivän toisessa lähetyksessä keskustelemme sote-uudistuksesta.Olen mukana keskustelemassa kuntavaaliehdokkaitamme Sirpa Asko-Seljavaaran, Janne Koivusen, Maaret Castrenin ja Ted Apterin kanssa. Tervetuloa mukaan: https://www.facebook.com/events/184639106557035/?notif_id=1616056776283011&notif_t=plan_admin_added&ref=notif

Monien mahdollisuuksien Helsinki Facebook-livessä lauantaina 20.3. klo 13:00
 Tervetuloa mukaan Monien mahdollisuuksien Helsinki -Facebook-liveen. Osana Helsingin Kokoomuksen
toimintapäivää järjestettävässä tapahtumassa on kanssani keskustelemassa  kansanedustaja a ja puolueen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki.

Helsingin on oltava kaiken ikäisille ihmisille turvallinen ja hyvä paikka asua ja elää, tehdä työtä, yrittää ja opiskella. Helsingin on oltava jokaiselle monien mahdollisuuksien kaupunki. Tervetuloa kuulemaan ja kertomaan, millainen on sinun monien mahdollisuuksien Helsinki! Linkki tapahtumaan: 
https://fb.me/e/3k0X47Izm

Puhutaan Itämerestä! -Instagram-livessä lauantaina 20.3. klo 14:00

Tervetuloa seuraamaan Puhutaan Itämerestä! -Instagram-liveä. Keskustelemme Itämeren suojelemisesta yhdessä kansanedustajan & Kokoomusnaisten puheenjohtaja Saara-Sofia Sirénin kanssa. Live-lähetystä pääset seuraamaan instagram-tililtä @kokoomusnaiset, Lämpimästi tervetuloa! Linkki tapahtumaan: Kokoomusnaiset (@kokoomusnaiset) • Instagram-kuvat ja -videot

AfterWalk Facebook-livessä lauantaina 10.4. klo 13

Lämpimästi tervetuloa mukaan AfterWalk Facebook-liveen lauantaina 10.4. klo 13.
Koronatilanteen ja kiristyneiden rajoitusten vuoksi AfterWalk toteutetaan jälleen pelkästään Facebook-liven välityksellä.

AfterWalkin teemana on ”Tarvitseeko Helsinki maakuntaveroa?”. Kutsun sinut kävelemään siellä, missä se on itsellesi mukavinta! Tervetuloa Facebook-livelähetykseen mukaan keskustelemaan Helsingistä, maakuntasotesta ja verotuksesta. yöstä ja eläkkeistä on jäätävä käteen niin, että ne riittävät muuhunkin kuin aivan välttämättömään. Kaiken työn ja yrittämisen tulee kannattaa.
Pysytään terveinä ja kävellään yhdessä.

Sote-uudistus uhka Uudenmaan palveluille

Otimme yhdessä Mia Laihon ja Sari Multalan kanssa kantaa uudistuksen aiheuttamien leikkausten tuhoisista vaikutuksista Helsingin ja Uudenmaan sosiaali- ja tereveyspalveluihin. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n sosiaali- ja terveysvaliokunnalle antaman lausunnon mukaan varovainen arvio sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoituksen supistumisesta koko Uudenmaan osalta on noin 400 miljoonaa euroa vuosittain silloin, kun uudistus on astunut kokonaan voimaan. Esitys on vahingollinen ja eduskunnan on se hylättävä. Voimavarat on kohdennettava koronakriisistä selviytymiseen ja sen varmistamiseen, että ihmiset saavat koronasta huolimatta tarvitsemansa palvelut ja avun. Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=9977.

Hallitus runnoo sote-uudistusta, hoitatakuun kohtalo epäselvä

 Kirjoitimme Mia Laihon ja Anna-Kaisa Ikosen kanssa huolestamme koskien hallituksen väkisin runnomaa sote-esitystä, joka jättää kaivatun hoitotakuun kohtalon epäselväksi. Tuhannet suomalaiset jonottavat pääsyä terveydenhuoltoon ja jonotilanne tulee jälleen huononemaan nyt, kun hoitotakuusta joudutaan valmiuslailla tinkimään. Kokoomuksen mielestä ihmisten oikea-aikaisten palveluiden turvaamiseksi on järkevää hyödyntää hoitojonojen purkamisessa ja nopeamman hoitoonpääsyn tavoittelussa yksityisen sektorin tarjoamia palveluita. Siksi Kela-korvausta olisi järkevä korottaa ja palveluseteleiden käyttöä laajentaa. Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10007.

Likaisen lumen mereen ajon loputtava

Jätin jo viime lokakuussa lakialoitteen  likaisen lumen mereen ja muihin vesistöihin kippaamisen kieltämisestä, mutta eduskunta käsitteli sitä vasta 28. helmikuuta. Olen tyytyväinen, että aloitteeni ympäristösuojelulain muuttamisesta sai myönteisen vastaanoton lähetekeskustelussa ja toivon, että nyt asia etenee ripeästi. Itämeri on mittavista ponnisteluista huolimatta edelleen maailman saastuneimpia merialueita ja sitä on suojeltava vuodenajasta riippumatta. Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=9989

Ulkoilu on ihmisille henkireikä

Kritisoin hallituksen väläyttelemiä, erityisesti yksinasuville ja vanhuksille suhteettomia ulkonaliikkumisrajoituksia. Moni on laittanut viestiä, että estetään ainakin ensin koronan ryöppyäminen rajan yli eikä ensin rynnätä kieltämään ihmisten liikkumista eikä ainakaan ulkoliikuntaa. Ulkoilu on ihmisille henkireikä koronaepidemiassa ja sen pitää olla sallittu tietenkin terveysturvallisuutta noudattaen. Liikkumisen rajoittamisen on oltava aina aivan viimesijainen keino. Ulkoilun kielto varsinkin niin, että se sallittaisiin vain yhdessä asuville olisi todella eriarvoistava ja kova toimi. Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10011.

Rajakontrolli kuriin, hallitus!

Olemme koko eduskuntaryhmämme kanssa tehneet kaikin tavoin töitä sen eteen, ettei koronavirus saisi valua rajojen yli Suomeen. Kaikissa Pohjoismaissa ja useissa Euroopan maissa edellytetään rajalla maahantulijoilta ennakollinen negatiivinen koronatestitulos, mutta Suomessa hallitus ei ole asiaa koskevaa kunnollista lakiesitystä tuonut eduskuntaan. Rajojen tilannetta ei saada kuriin ja samaan aikaan kaavaillaan ihmisten arkea ja taloutta rankasti kurittavia uusia rajoituksia. Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10042https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10042

Päätöksenteossa luotava mahdollisuuksia terveyden edistämiseen

Pohdimme eduskunnassa johdollani mittavan asiantuntijajoukon kanssa terveysperustaista verotusta keinona ratkaista lihavuusepidemia. Tällä hetkellä Suomessa suurin osa aikuisista on vähintään lievästi ylipainoisia ja noin neljäsosa aikuisista on selvästi lihavia. Lihavuudella on suuri kansantaloudellinen merkitys sairastavuuden, työelämässä jaksamisen, tuottavuuden, ennenaikaisen eläköitymisen, ikääntyneiden toimintakyvyn ja itsenäisen selviytymisen kannalta.  Lihavuusepidemian kääntäminen laskuun on välttämätöntä ja tämä edellyttää sitä, että kaikessa päätöksenteossa pyritään nykyistä tavoitteellisemmin luomaan yhdenvertaisia mahdollisuuksia ihmisille oman terveyden edistämiseen. Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10017

Maakuntavero olisi vihoviimeinen vitsaus

Vastavalmistunut raportti osoitti vasemmistovihreän hallituksen havitteleman maakuntaveron kiristävän työn ja eläkkeiden verotusta. Kokoomus on ainoa puolue, joka komitean raporttiin jättämässä eriävässä mielipiteessään irtisanoutui täysin vahingollisesta maakuntaverosta. Hallituksen maakuntasote-esityksessä ja sen mukanaan tuomissa maakuntavaaleissa ja -verossa on kyse rahojen kaatamisesta lisähallintoon veromaksajien kustannuksella. Kokoomus kannattaa kohtuullista ja kannustavaa työn ja eläkkeiden verotusta, eikä hyväksy ansiotuloverotusta kiristävää maakuntaveroa eikä maakuntasotea. Lue lisää: https://www.verkkouutiset.fi/maakuntavero-olisi-vihoviimeinen-vitsaus/#4ba3ccf0

Uhanalaista saimaannorppaa on suojeltava

Hallitus on ajamassa karille saimaannorpan suojelutyössä. Ministerit Jari Leppä ja Krista Mikkonen asettivat vuppnna 2019 työryhmän selvittämään keinoja saimaannorpan ja Saimaan kalastuksen yhteensovittamiseen. Esitimme yhdessä Sari Multalan ja Saara-Sofia Sirénin kanssa, että tehokkain keino estää kuuttikuolemat olisi jatkaa verkkokalastuskieltoa heinäkuun loppuun saakka. Lue lisää: https://www.sarisarkomaa.fi/?p=10000

Ajatukset ja ideat liittyen politiikkaan ja tietenkin kotikaupunkini Helsingin sekä koko Suomen kehittämiseen ovat aina tärkeitä ja tervetulleita.

Pidetään yhteyttä. 

Sari Sarkomaa

Ota kantaa