Olen ”ihan vaan” kokoomuslainen

Blogi

Päätin avata myös oman sanaisen arkkuni tähän viime aikojen keskusteluun. Eilinen Kirsi Pihan jättäytyminen pois Helsingin pormestarikisasta sai aikaan ennennäkemättömän asiantuntijavyöryn siitä, mikä Kokoomuksen ongelma ja kriisin lähde tällä hetkellä on. Suuri osa näistä asiantuntijoista tulee puolueen ulkopuolelta ja jakaa meidät kokoomuslaiset persuihin ja vihreisiin. Minne jäätiin me ”ihan vaan kokoomuslaiset”, ilman persuilua tai vihertelyä (mitä ikinä nämä sitten kellekin tarkoittaakaan)?

Kokoomuksessa on aina ollut ja tulee aina olemaan eri tavoin ajattelevia ihmisiä, joilla kuitenkin lopulta on sama tavoite. Se on mielestäni meidän rikkaus, ei heikkous. Kokoomuslaiset arvot, kuten yksilön vapaudet ja vastuu, mahdollisuuksien tasa-arvo, ihmisoikeudet, sivistys ja länsimainen yhteiskuntajärjestys, hyvinvointivaltio ja demokratia ovat niitä asioita, joiden vuoksi minä olen kokoomuslainen.

Se, että on huolissaan maahanmuuton lieveilmiöistä tai Helsingin lähiöiden eriytymisestä ei tee kenestäkään rasistia tai äärioikeistolaista. Se, että haluaa säilyttää lähiluonnon ja Keskuspuiston, ei tee kenestäkään vihreää. Kokoomus kannattaa erityisesti työperäistä maahanmuuttoa ja siihen liittyvän byrokratian helpottamista. Helsingissä tehdään työtä lähiöissä muun muassa positiivisen diskriminaation kautta rahoittamalla niitä alueita enemmän, joilla asuu enemmän maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Taustalla pyrkimys saada maahanmuuttajataustaisia ihmisiä integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kokoomuksen tavoiteonhjelmaan on kirjattu paljon erilaisia asioita ympäristön, kestävän kehityksen ja luontoarvojen puolesta. Lisätään ydinvoimaa ja vähennetään päästöjä. Kokoomus on EU:ssa tukemassa unionia globaaliksi ilmastojohtajaksi. Meillä Helsingissä tehdään jatkuvasti kehittämistyötä julkisen joukkoliikenteen parantamiseksi. Kokoomus tekee monella rintamalla työtä Itämeren tilanteen parantamiseksi.

Ääriajattelu missään sen muodossa ei minusta liity Kokoomukseen mitenkään. Enkä kaipaa myöskään Helsinkiin sen enempää kommunisteja, kuin natsejakaan tai mitään muitakaan ääriliikkeitä. Hämmentävää, miten paljon tästäkin asiasta on saatu aikaan keskustelua.

En väitä, etteikö meillä olisi linjan kirkastamisen paikka niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, mutta meillä on upea tavoiteohjelma, sekä periaateohjelma ja niiden antamalla tuella on mielestäni helppoa olla kokoomuslainen. En tarvitse tähän ketään kertomaan, että olenko viher-kokoomuslainen, vai persu-kokoomuslainen.

Olen kokoomuslainen. Ja me olemme Kokoomus.

Ota kantaa