Kokoomuksen Sari Sarkomaa: Jokaisella nuorella oikeus tulevaisuususkoon

Blogi

TIEDOTE

JULKAISUVAPAA HETI

28.1.2020

Kokoomuksen Sari Sarkomaa: Jokaisella nuorella oikeus
tulevaisuususkoon

Suomessa on tälläkin hetkellä jopa 60 000 syrjäytynyttä
nuorta. Nuorten hyvinvointi on koko yhteiskunnan kannalta elintärkeä asia.
Inhimillinen hinta nuoren syrjäytymisestä on suuri. Yhtään nuorta ei saa jättää
syrjään. Ongelmiin on puututtava ennemmin, eikä myöhemmin.

Kokoomus on todennut jo ennen hallituskauden alkua, että
nuorten hyvinvoinnin pitäisi olla yksi hallituskauden ydinasioista. Kokoomuksen
kansanedustaja Sari Sarkomaa vaatii hallitukselta pikaisia toimia nuorten
hyvinvoinnin edistämiseksi.

  • Suomen tärkein tavoite on, että jokainen nuori saa laadukkaasta varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta riittävät tiedot ja taidot sekä oppimisen ilon, joka kantaa vähintään toisen asteen tutkinnon suorittamiseen ja siitä työelämään. Vuoden oppivelvollisuuden venytys on väärä viesti nuorille. Meidän on opetettava jo lapsille, että uuden oppiminen on elämän pituinen matka. Tutkimusten mukaan varhaisiin vuosiin on panostettava. Nuorten hyvinvoinnin perustana on yksilöllisiä tarpeita tukeva monipuolinen ja joustava oppiminen maailman parhaiden opettajien ohjauksessa. Yhteishaku on alkamassa, nyt on hyvä hetki käydä läpi, miten voimme nuoria opiskelussa räätälöidysti tukea, Sarkomaa sanoo.

Kokoomus ehdotti syksyllä vaihtoehtoa hallituksen
politiikalle.

  • Ehdotimme nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn kokonaisuutta, jossa vahvistetaan varhaiskasvatusta, koulutusta, harrastusmahdollisuuksia, työllisyystoimia ja terveyspalveluita. Yksi tärkeimmistä toteutettavista asioista on terapiatakuu, jolla varmistetaan, että mielenterveyshoitoon pääsee nopeasti. Siinä olisi hallitukselle toimenpidelistaa tehtäväksi nopeastikin, Sari Sarkomaa toteaa.

Sanna Marin on Suomen historian nuorin pääministeri.
Tuntuisikin nurinkuriselta, jos pääministeripuolue olisi tukemassa SAK:n
suunnitelmia irtisanomisjärjestyksestä, jonka mukaan nuoret olisivat
heikoimmassa asemassa irtisanomistilanteessa. Sarkomaa pitää tällaisia
suunnitelmia nuoria syrjivinä. Tälläkään hetkellä moni nuori ei voi luottaa
siihen, että elämä kantaa.

  • Nuorten syrjäytymisen ehkäisy on yksi tämän kansakunnan kohtalonkysymyksistä. Nuorille on pystyttävä rakentamaan näkymää tulevaisuuteen. Odotan, että Suomen nuorimman pääministerin hallitus ei heikennä nuorten asemaa työmarkkinoilla, Sarkomaa sanoo.

Nuorten hyvinvointi on vahvasti kytköksissä tulevaisuuden
uskoon. Sarkomaa peräänkuuluttaa hallitukselta konkreettisia ilmastotoimia.

  • Ilmastoahdistus on aito asia, jota ei vähennetä muuten kuin konkreettisilla ilmastotoimilla. Hallituksella on ilmastoriihi helmikuussa, siinä punnitaan, saako hallitus toimia aikaan. Nuorten on nähtävä, että puheet johtavat tekoihin, Sarkomaa herättelee hallitusta.

Lisätiedot:

Sari Sarkomaa

050 511 3033

sari.sarkomaa@eduskunta.fi

Ota kantaa