Tiedote 10.12: Kokoomus äänestää tyhjää varapuhemiehen vaalissa

Blogi

Huomenna 11.12. eduskunnassa toimitetaan ensimmäisen
varapuhemiehen vaali. Tuula Haataisen tultua nimitetyksi valtioneuvoston
jäseneksi SDP esittää paikkaan ex-pääministeri Antti Rinnettä. Rinne erosi
pääministerin tehtävistä viime viikolla, kun ei enää nauttinut eduskunnan
enemmistön luottamusta.

  • Varapuhemiehen paikka kuuluu SDP:lle, ja hyvin voisimme sinänsä tukea SDP:n ehdokasta. Nyt SDP kuitenkin esittää paikalle Antti Rinnettä, joka viime viikolla erosi pääministerin tehtävästä, koska ei nauttinut eduskunnan enemmistön luottamusta. Heti eron jälkeen häntä istutetaan toiselle hyvin arvovaltaiselle paikalle. Tällainen tuolileikki rapauttaa luottamusta demokratiaan. Emme voi tukea tätä SDP:n kirjoittamaa näytelmää, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo.

Kansanedustajien saama palaute suomalaisilta on hyvin
samansuuntaista.

  • Suomalaisilta tulevan palautteen perusteella ihmiset ovat pettyneitä SDP:n tapaan kierrättää paikkoja. Nöyryys loistaa SDP:n toiminnassa poissaolollaan, eikä virheistä ole otettu opiksi, Mykkänen kuvaa.

Kokoomus teki edellisen hallituksen toiminnasta
välikysymyksen, jossa käytiin läpi, miten sekä silloinen kunta- ja
omistajaohjausministeri Sirpa Paatero että pääministeri Antti Rinne puhuivat
eduskunnan edessä vastoin asioiden todellista kulkua.

  • Tämä epäluottamus jäi käsittelemättä, koska ensin ministeri ja lopulta koko hallitus erosi. Ikään kuin pelkästään tällä erolla olisi siivottu ristiin puhumisen jäljet ja heti seuraavalla viikolla voitaisiin aloittaa puhtaalta pöydältä uusilla salkuilla. Tämä ei ole kestävä toimintatapa. Tämä ei ole aitoa poliittista vastuunkantoa. Näemme populismin noususta, että luottamus politiikkaan ei ole parhaalla tolalla. Siksikään emme voi vain kuitata ratkaisuja, jotka ovat entisestään tuota luottamusta rapauttamassa. Kokoomus ei pidä johdonmukaisena tukea juuri luottamuspulan takia eronneen Antti Rinteen valintaa ja sen vuoksi äänestää puhemiesvaalissa tyhjää, Mykkänen toteaa.

Lisätietoja:

Suvi Aherto

Tiedotussihteeri

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

suvi.aherto@eduskunta.fi

050 349 6121

Ota kantaa