Tiedote 19.11: Kokoomuksen todellisia tulevaisuustekoja: lisää työpaikkoja, lisää osaamista, lisää liikennettä raiteille

Blogi

Kokoomus esittää vaihtoehtobudjetissaan keinot, joilla Suomeen saadaan hallituksenkin tavoittelemat vähintään 60 000 uutta työpaikkaa. Tarvitsemme nämä työpaikat, jotta suomalaisilla on jatkossakin laadukasta koulutusta, palveluita perheille, hyvää hoivaa vanhuksille ja turvallisuutta.

Kertaluonteisten panostusten sijaan kokoomus tekee osaamiseen ja sivistykseen pysyviä panostuksia, varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin ja tutkimukseen. Kokoomus esittää vaihtoehtobudjetissaan koulutukseen ja tutkimukseen yli 300 miljoonaa euroa enemmän pysyvää rahoitusta kuin hallitus.

Ilmastonmuutosta kokoomus torjuu kaventamatta suomalaisten liikkumisen vapautta. Kokoomus lisää liikennettä raiteille. Vaihtoehdosta löytyvät konkreettiset keinot, joilla pääradan parannus ja Turun tunnin junan ykkösvaihe, eli Espoon kaupunkiradan parannus, voidaan käynnistää. Kokoomuksen vaihtoehdossa myös leikataan ympäristölle haitallisia yritystukia ja kiristetään fossiilisten lämmityspolttoaineiden verotusta.

Palkasta ja eläkkeestä pitäisi jäädä sen verran käteen, että euroja riittää muuhunkin kuin aivan välttämättömään. Siksi kokoomus esittää työn ja eläkkeiden verotuksen keventämistä miljardilla, kotitalousvähennyksen leikkauksen perumista ja yli 75-vuotiaille korotusta kotitalousvähennykseen.

Vaihtoehtobudjetissamme on laskettu esimerkki Virtasen perheelle, johon kuuluvat vanhemmat ja kaksi päivähoitoikäistä lasta. Kokoomuksen vaihtoehdossa perheellä olisi ensi vuonna käytettävissä 1909 euroa enemmän kuin hallituksen vaihtoehdossa.

Kotitalousvähennyksen parannuksen lisäksi kokoomus esittää ikäihmisten hoivan pysyviin parannuksiin 150 miljoonan euron kokonaisuutta, jolla voidaan kehittää ikäihmisten palveluita ja mm. palkata 1000 hoitajaa ympärivuorokautiseen hoivaan sekä 1000 hoitajaa kotihoitoon.

Nuorten syrjäytymiskehitystä ehkäistään vahvistamalla koulutusta kaikilla tasoilla. Täsmätoimina suuntaamme rahaa myös nuorten työllisyyspalveluihin, toteutamme mielenterveysjärjestöjen esittämä terapiatakuun ja teemme harrastustakuusta pysyvän.

”Kokoomuksen vaihtoehto on todellisia tulevaisuustekoja: lisää työpaikkoja, lisää osaamista ja lisää liikennettä raiteille. Investoimme tulevaisuuteen syömättä suomalaisilta huomisen eväitä kasvavalla velanotolla tai leikkaamalla kasvua työn verotusta kiristämällä. Yli 60 000 työllistä enemmän, 1,5 miljardia euroa velkaa vähemmän ja isoja panostuksia koulutukseen sekä liikenteeseen”, Kokoomuksen vaihtoehtobudjettityöryhmän puheenjohtaja Timo Heinonen sanoo.

”Kokoomuksen vaihtoehdossa tehdään miljardiluokan tulevaisuusinvestoinnit korkeakoulujen pääomitukseen ja nopeisiin raideyhteyksiin, vastuullisesti. Teemme päinvastoin kuin hallitus, joka käyttää omaisuuden myyntitulot pysyviksi tarkoitettuihin menoihin. Syömävelka ja opettajien kolmen vuoden määräaika ei ole tulevaisuusinvestointi. Omassa vaihtoehdossamme esitämme enemmän pysyviä panostuksia koulutukseen kuin hallitus”, kokoomuksen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa toteaa.

”Kokoomuksen vaihtoehdossa on myös korotus pienimpiin eläkkeisiin, eläkeläisten verotuksen kevennys ja kotitalousvähennyksen parannus yli 75-vuotiaille. Eläkkeellä on voitava tulla toimeen ja kotiin on saatava apua, kun sitä tarvitsee”, Sarkomaa päättää.

Lisätietoja:

Sari Sarkomaa, 050 511 3033

Timo Heinonen, 050 512 2760

Ota kantaa