Helsingin kuntapolitiikan viikko 32/2019

Blogi

Kaupunginhallitus aloittaa maanantaina syyskautensa, lautakunnat seuraavalla viikolla. Esityslistalla on Kallion Siltasaarenportin asemakaavan muutos ja lainan myöntäminen Stadion-säätiö sr:lle Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeeseen

Maanantai 5.8.

Kaupunginhallitus

Torstai 8.8.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan sosiaali- ja terveysjaosto

Kaupunginhallitus käsittelee Kallion Siltasaarenportin asemakaavan muutosta, joka koskee nykyisin virasto- ja hallintorakennus käytössä olevia tontteja Toisen linjan ja Siltasaarenkadun risteyksessä sekä tonttien välistä Siltasaarenkadun katualuetta. Tonteilla olevat rakennukset puretaan. Kaavaratkaisu mahdollistaa tonteille monipuolista toimitilarakentamista, Linjoille tyypillistä kivijalkaliiketilaa sekä asumista.

Helsingin kaupunki järjesti kilpailun kiinteistöjen kehittämisestä. Voittajaksi valittiin Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan Lyyra -niminen suunnitelma, jonka perusteella kaavaratkaisu on suunniteltu.

Yhdellä tonteista sijaitsee kaupungin päiväkoti Kaleva, jolle on löydettävä uudet tilat.

Olympiastadion pitäisi saada pikkuhiljaa käyttökuntoon. Kaupunginhallitus päättää reilun 25 miljoonan euron lainan myöntämisestä stadikan perusparannus- ja uudistamishankkeeseen. Jos (ja todennäköisesti kun) laina myönnetään, kaupunki on kattanut peruskorjaushankkeen rahoitusta yhteensä 130,5 miljoonalla eurolla kaupunginvaltuuston tekemän rahoitusosuuspäätöksen mukaisesti, ja valtio toisella 130,5 miljoonalla eurolla.

 

Suomenkieliset koulut aloittavat Helsingissä syyslukukautensa 8.8. ja ruotsinkieliset 13.8. Liikutaan siis varovasti liikenteessä! Erinomaista alkavaa viikkoa!

Ota kantaa