Helsingin kuntapolitiikan viikko 26/2019

Blogi

Kaupunginvaltuusto ja lautakunnat ovat jo jääneet kesätauolle, mutta kaupunginhallitus ja sen elinkeinojaosto kokoontuvat vielä maanantaina. Kaupunginhallituksessa käsitellään muun muassa Lasipalatsin osakkeiden myyntiä, valtuustokauden puolivälin tarkastelun toimenpiteitä, nuorisoneuvoston edustajien läsnäolo- ja puheoikeutta sekä Garden Helsinki -hanketta. Elinkeinojaostossa on mielenkiintoisia tontinvarauksia ja pohditaan elokuvatuotantojen houkuttelua Helsinkiin.

Maanantai 24.6.

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto

 

Kaupunginhallitus käsittelee Kiinteistö Oy Helsingin Lasipalatsin osakkeiden myyntiä Konstsamfundetin tytäryhtiölle Mercator Fastigheter Ab:lle.  Helsingin kaupungin kiinteistöpoliittisen ohjelman mukaan kaupunki harjoittaa aktiivista omistajapolitiikkaa luopumalla niistä tiloista, joita ei tarvita omassa palvelutuotannossa ja joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä tai pitkän tähtäimen palvelutilatarpeita. Lasipalatsin rakennus on peruskorjattu äskettäin ja kaupallisesti kaupungin kannalta myyntiajankohta on erinomainen.

Kaupunginhallitus päättää valtuustokauden puolivälin tarkastelun toimenpiteistä. Puolivälin tarkastelussa on huomattu tarvetta tehdä muutoksia apulaispormestareiden toimivallan ja kaupunginhallituksen elinkeinojaoston toimenkuvan osalta sekä selvittää Tukkutorin tarkoituksenmukaista sijoittumista kaupungin organisaatiossa ja kasvatuksen ja koulutuksen sekä kaupunkiympäristön toimialojen lautakuntien ja jaostojen työnjakoa.

Kaupunginhallitus linjaa nuorisoneuvoston edustajien läsnäolo- ja puheoikeutta toimialalautakunnissa. Kevätkauden kokeilu on toiminut hyvin, ja tarkoitus on jatkaa siten, että nuorisoneuvoston jäsenillä on edustus lautakunnissa.

Kaupunginhallitus hyväksyy myös kaupungin tasa-arvosuunnitelmat.

Viimeksi pöydälle jäänyt alueen varaaminen Garden Helsinki -hanketta varten pitäisi viedä päätökseen tässä kokouksessa.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaostossa käsitellään tontin varaamista Vartiokylään suunnitellulle vapaa-ajankeskushankkeelle. WasaGroup Oy:lle esitetään varattavaksi alue yksityisellä rahoituksella toteutettavan urheiluun painottuvan vapaa-ajankeskuksen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Varauksensaaja on tehnyt alustavan suunnitelman kahden jääurheilu ja palloilulajien, leikkimaailman sekä näiden oheispalveluja tarjoavien hallirakennusten ja yhden hotellirakennuksen toteuttamisesta.

Ruskeasuolla suunnitellaan myös toimistohanketta.

Katajanokanlaiturilla esitetään varattavaksi alue pääkonttoritason toimistohankkeen ja muun toimitilan suunnittelua varten. Varausta esitetään Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle (Varma), joka on tehnyt alustavia suunnitelmia alueelle ja neuvotellut mahdollisen tulevan pääkäyttäjän kanssa, joka on merkittävä pörssiyritys.

Elinkeinojaosto käsittelee myös kaupunkitasoista elokuva- ja AV-alan kehittämis- ja toimenpidesuunnitelmaa ja elokuvatuotantojen houkuttelua Helsinkiin sekä Viikin innovaatiokeskittymän kehittämistä.

Hyvää kesää kaikille – palataan elokuun alussa asiaan!

Ota kantaa