Mietteitä vaaliteemoista, osa 1, 23.1.2019

Blogi

Erään eduskuntavaaleihin liittyneen keskustelun perusteella jäin pohtimaan, mitkä toiminnot ovat erityisen merkittäviä yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta. Ilman mitään tieteellistä perustetta päädyin joihin teemoihin, yhtenä koulutukseen.

Koulutus on yhteiskunnan kaikenpuolisen hyvinvoinnin ja sivistyksen perusta. Vähemmän kehittyneidenkin maiden hyvinvointi edistyy kun kansalaisille mahdollistetaan edes vähimmäismäärä koulutusta – molemmille sukupuolille. Yliopistossa tutkimusta tekevänä nostaisin koulutuksen ohelle viime vuosina leikkausten kohteeksi joutuneen tutkimustoiminnan. Sillä on suuri merkitys yhteiskunnan kehittymiselle ja kilpailukyvylle.

Siten koulutus ja tutkimus päätyivät yhdeksi vaaliteemoistani. Muita teemoja myöhemmin.

The post Mietteitä vaaliteemoista, osa 1, 23.1.2019 appeared first on Seija Muurinen.