Eduskuntaterveiset 1/2019

Blogi

Arvoisa vastaanottoja,

uusi vuosi eduskunnassa on käynnistynyt ja etenee ripeää tahtia kohti kevättä. On toivoa antavaa, että eduskuntakaudelle asettamamme talous- ja työllisyys tavoitteet on saavutettu. Valiokunnissa edessämme on vielä mittava määrä urakointia hallituksen esitysten käsittelyssä. Tiukasta aikataulusta huolimatta etenemme lainsäädännön laatu edellä.

Olen motivoitunut jatkamaan työtä helsinkiläisten kansanedustajana. Toivotan sinut tervetulleeksi mukaan tekemän vaalityötä sinulle sopivalla tavalla. Laitathan viestiä, jos haluat vaalikampanjan tiimoilta sähköpostia tai kirjepostin. Vaalipäällikkönäni toimii Anniina Pylsy Anniina anniina_pylsy@hotmail.com  ja tiedotusvastaavana Nina Sillantaka nina.sillantaka@gmail.com. Luvassa on mukavia tilaisuuksia ja kaiken kokoista kivaa yhdessä tekemistä sekä ensi käden tietoa kokoomuksen valmistautumisesta kevään eduskuntavaaleihin. Tervetuloa myös mukaan tuleviin kiinnostaviin tilaisuuksiin!

Tässä kirjeessä:

  • Tulevia tapahtumia
  • Itämeri sai tarvitsemansa uudenvuoden lahjan
  • Kokoomuksen ympäristöpoliittinen ohjelma on valmistunut!
  • Kaupunkipolitiikka keskiöön
  • Alueellistaminen on ollut verorahojen tuhlausta
  • Helsinkiläiset ansaitsevat parempaa diabeteksen hoitoa

 Tulevia tapahtumia

Helsingin Kokoomuksen vaalistartti la 19.1

Helsingin Kokoomus järjestää lauantaina 19.1.2019 Narinkkatorilla vaalistartin. Olen mukana kokoomusjoukoissa klo 11-12. Petteri Orpo pitää puheen klo 11.30 ja olen haastateltavana lavalla klo 13.20. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kokoomuksen senioritilaisuus ke 23.1 klo 10-12 kansalaisinfossa

Kokoomuksen seniorikannanotto julkaistiin 28.12.2018. Tervetuloa keskustelemaan keskiviikkona 23.1.2019 klo 10-12 Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfoon. (Arkadiankatu 3, sisäänkäynti Mannerheimintien puolelta). Puhujana ja pääkutsujana toimii Petteri Orpo. Toimin Kokoomuksen senioriverkoston varapuheenjohtajana.

Eduskuntavierailu to 7.2 klo 17.45

Tervetuloa mukaan tapaamaan ja vaihtamaan ajankohtaiset politiikan kuulumiset Helsingin ja Suomen asioista eduskuntaan to 7.2 klo 17.45! Keskustelun jälkeen on opastettu kierros uudistetussa eduskuntatalossa. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä minulle sähköpostia sari.sarkomaa@eduskunta.fi. Saapumisohjeet saatte vahvistusviestissä.

After Walk ke 13.2 klo 17.00

Lämpimästi tervetuloa mukaan seuraavaan järjestämääni after walk – tapahtumaan. Keskiviikkona 13.2 klo 17.00 lähdemme yhdessä kävelylle Töölönlahden kauniisiin maisemiin. Kokoonnumme pikkuparlamentin edustalla, Arkadiankatu 3. Ota ystäväsikin mukaan.

Kävelyn jälkeen kokoonnumme eduskunnan Päätaloon ystävänpäivän kahveille. Eduskunnan tiukentuneista turvallisuusohjeista johtuen vierailulle tulee ilmoittautua ennakkoon. Muistathan ilmoittautua mukaan TÄÄLLÄ.

Itämeri sai tarvitsemansa uudenvuoden lahjan

Intohimoisena Itämeren suojelijana iloitsen eduskuntaryhmämme työvoitosta, jolla saimme vauhtia Itämeren suojeluun. Osana vuoden 2019 valtion talousarviota päätimme käynnistää kolmivuotisen 45 miljoonan euron pelastusohjelman Itämeren ravinnekuorman vähentämiseksi. Tosiasia on, ettemme nykytoimin saavuttaisi tavoitettamme Itämeren ekologisesti hyvästä tilasta vuonna 2021.

Kokoomuksen ympäristöpoliittinen ohjelma on valmistunut!

Eduskuntaryhmämme kesäkokouksesta asti valmistelussa ollut ilmasto- ja ympäristöpolittinen ohjelma on viimein valmistunut. Petteri Orpo ja me ohjelmatyössä keskeisesti vaikuttaneet ympäristöedustajat olimme julkistamistilaisuudessa pitämässä aiheesta puheenvuorot. Kiitos kaikille onnistuneeseen tilaisuuteen osallistuneille.

Esitämme laajasti valmistellussa ilmasto- ja ympäristöohjelmassa keinoja, joilla Suomen on mahdollista jatkaa määrätietoista ilmastopolitiikkaa ja turvata luonnon monimuotoisuus sekä vahvistaa innovaatioihin ja puhtaisiin ratkaisuihin perustuvaa talouttamme.

Kaupunkipolitiikka keskiöön

Kaupunkipolitiikka on Suomessa ollut hallituksista riippumatta monin osin käyttämätön voimavara. Olen useaan otteeseen esittänyt, että hallitus täsmentäisi kaupunkipoliittista linjaansa.

Seuraavan eduskuntakauden painopiste ja hallituksen kärkihanke on oltava vahva metropoli- ja kaupunkipolitiikka. Se on jokaisen suomalaisen etu. Helsingin on saatava pitää oikeudenmukaisempi osuus verotuloistaan. Vuoteen 2020 mennessä Helsingissä on 10 000 koululaista ja päiväkoti-ikäistä lasta nykyistä enemmän. Tämä edellyttää lisäpanostuksia kouluihin ja päiväkoteihin. Liikenne- ja erityisesti raideliikenneinvestointeja on kasvatettava.

Alueellistaminen on ollut verorahojen tuhlausta

Keskustan varapuhemies Mauri Pekkarinen on julkisuudessa vaatinut 5000–6000 julkisen sektorin työpaikan siirtoa pääkaupunkiseudulta maakuntiin kahden seuraavan vaalikauden aikana. On hyvä muistuttaa, että eduskunnan tarkastusvaliokunnan raportin (TRO 4/2008 vp) mukaan alueellistamistoimissa on ollut useita ongelmia ja myönteiset vaikutukset ovat olleet vähäisiä.

Alueellistamispuheet on syytä haudata ja nostaa agendalle vahvasti kaupunkipolitiikka. Työllisyysasteen nostaminen pohjoismaiselle tasolle ei onnistu ilman vahvaa metropoli- ja kaupunkipolitiikkaa.

Helsinkiläiset ansaitsevat parempaa diabeteksen hoitoa

On vakava tosiasia, että Suomessa diabeteksen hoitovälineiden saatavuus on räikeän epätasa-arvoista. Helsingissä diabetesta sairastavien on vaikea saada kudossokerin sensorointia ja insuliinipumppuja. Tyypin 2 diabetesta sairastavien kohdalla verensokeriliuskojen jakelua on rajoitettu voimakkaasti.

Helsingin on syytä ottaa diabeteksen hoidon laadun nostaminen erityistoimenpiteeksi, sillä tarvikkeita tulisi tarjota lääketieteellisin perustein yhdenvertaisesti Käypä hoito -suositusta noudattaen. Diabeteksen hoito on järjestettävä niin, että hoitotulokset paranevat. Johtamani eduskunnan diabetesryhmä tapaa säännöllisesti ja tavoitteenamme on yhdenvertainen ja laadukas diabeteksen hoito koko Suomeen.

Ajatuksesi ja palaute ovat tärkeitä ja kansanedustajan työssäni mittava tuki. Otan mielelläni vastaan näkemyksiäsi sinulle tärkeistä aiheista.

Tammikuisin terveisin,

Sari Sarkomaa

helsinkiläisten kansanedustaja

 

 

Ota kantaa