Terveet aivot 100 vuotta

Blogi

Suomen Aivot ry ja kansanedustaja Sari Sarkomaa järjestävät Pikkuparlamentissa kansalaisinfossa keskustelutilaisuuden aivoterveydestä maanantaina 23.10. klo 16-18.30. Tervetuloa mukaan tärkeään keskusteluun!

Aivosairauksien hoitoon kuluu Euroopan tasolla 800 miljardia euroa vuosittain, mikä on monin kertainen summa esimerkiksi syöpään ja sydänsairauksien hoitoon verrattuna. Aivosairauksien (psykiatriset ja neurologiset sairaudet) tehokkaaseen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn tulisi kiinnittää huomiota. Henkisen hyvinvoinnin merkitys yhteiskunnan ja työelämän tuottavuuden kannalta on menestystekijä 100-vuotiaalle Suomelle. Aivoterveyden ohella myös itsemurhien ehkäisyohjelman perustaminen Suomeen on julkisuudessa kiinnitetty laajenevaa huomiota.

Tilaisuuden isännöivät Suomen Aivot ry:n puheenjohtaja Professori Perttu Lindsberg sekä kansanedustaja ja Suomen Aivot ry:n hallituksen jäsen Sari Sarkomaa. Paikalle on kutsuttu poliitikkoja, toimittajia, sidosryhmien edustajia, potilasjärjestöjä sekä aivoterveydestä kiinnostuneita kansalaisia.

Terveet aivot 100 vuotta

MITÄ: Tilaisuus aivosairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä

MILLOIN: Maanantaina 23.10 kello 16-18.30

MISSÄ: Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, Helsinki

Alustukset:

16.00             Tervehdyssanat, Kansanedustaja Sari Sarkomaa

16.05             Aivosairauksien kustannukset, Prof. Perttu Lindsberg (10 min)

16.15             Itsemurhien ehkäisy vuonna 1987 ja 2018, Prof. Jouko Lönnqvist (20 min)

16.35             Suomalaiset aivot työhön – mielenterveystyökyvyttömyyden pysäyttäminen

Prof. Sami Pirkola (15 min)

16.50             Muistisairauksien elintapatorjunta, Prof. Timo Strandberg (20 min)

17.10             Hanke-esitys aivoterveysohjelmaksi, Prof. Perttu Lindsberg (10 min)

Kysymykset (10 min)

17.30-18.00  Paneelikeskustelu ja yleisökysymykset:

Panelistit (tarkentuu)

  • Sosiaalipsykiatrian professori, Tampereen yliopisto, Sami Pirkola

Moderaattori: Perttu Lindsberg

18.00-18.30 Loppukeskustelu

 

Ota kantaa