Tytöt voi saavuttaa mitä vain.

Blogi

Tytöt voivat saavuttaa mitä vain.

Tänään 11.10. vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Päivän tarkoitus on muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Toisaalta se on juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen voiman ja mahdollisuudet. Idea tyttöjen päivästä on lähtöisin lastenoikeusjärjestö Plan Internationilta.

Tyttöjen päivänä 2017 halutaan erityisesti muistuttaa siitä, että tytöillä ja nuorilla naisilla on oikeus päättää omasta elämästään ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Kun he tulevat kuulluksi ja saavat osallistua päätöksentekoon, he pystyvät parantamaan paitsi omaa tulevaisuuttaan myös kokonaisten yhteisöjen ja yhteiskuntien tulevaisuutta. Mutta tätä ei tytöt tee yksin.

Haastan meidät kaikki tekemään työtä tyttöjen mahdollisuuksien eteen ja innostan meitä kaikkia työskentelemään tasa-arvon eteen.

Poistetaan yhdessä esteet tyttöjen tieltä ja luodaan tasa-arvoisempi maailma!

The post Tytöt voi saavuttaa mitä vain. appeared first on Pia Hytönen.