Kokoomuksen Mäkelä ja Sarkomaa kiittävät TEM-ministereitä ja kannustavat ripeyteen kaupunkipoliittisessa selonteossa

Blogi

TIEDOTE 28.9.2017

Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Sari Sarkomaa kiittävät työ- ja elinkeinoministeriön ministerien nopeaa linjausta kaupunkipolitiikan merkityksestä. Ministerit Lintilä, Lindström ja Tiilikainen vannovat yhteisessä blogissaan kaupunkien olevan merkittäviä talouskasvun ja työllisyyden vetureita. Ministerit toteavat pitävänsä kokoomusedustajien ajatusta kaupunkipoliittisesta selonteosta vähintäänkin harkinnan arvoisena ajatuksena.   Mäkelä ja Sarkomaa ovat aikaisemmin vaatineet, että hallitus selventäisi kaupunkipolitiikan roolia maakuntien rinnalla. Kokoomusedustajat ovat ehdottaneet, että hallituksen tulisi antaa eduskunnalle kaupunkipoliittinen selonteko, jolla läpivalaistaan metropolialueen ja suurimpien kaupunkien merkitys. Edustajat ovat olleet huolissaan kaupungistumisen jarruttamista koskevista puheenvuoroista, joita on esiintynyt keskustelussa viime aikoina.  “On hienoa, että ministerit tunnustavat kaupunkien roolin maamme kasvun moottoreina. Kaupungistuminen ja kaupunkipolitiikka on todellakin otettava Suomen voimavaraksi”, kokoomusedustajat toteavat.  Kokoomusedustajat katsovat, että selonteon työstämisen tulisi alkaa mahdollisimman pian.

“Puheet on käännettävä nyt teoiksi. Kaupunkipoliittinen selonteon työstäminen on käynnistettävä mahdollisimman pian. Emme kilpaile keskenämme liiketoiminnasta, osaamisesta ja uusista menestystarinoista, vaan Euroopan ja muun maailman kanssa. Kaupungistuminen etenee, tahdomme sitä tai emme. Meillä ei ole aikaa jäädä kilpajuoksusta jälkeen”, edustajat summaavat.  TEMatiikkaa-blogi:

http://tem.fi/blogi/-/blogs/kaupunkien-merkitys-kasvulle-kiistaton

Hallituksen on annettava eduskunnalle kaupunkipoliittinen selonteko

https://www.hs.fi/paivanlehti/24092017/art-2000005380252.html

Lisätietoa:

Outi Mäkelä

050 512 2877

Sari Sarkomaa

050 511 3033

 

***

Ota kantaa