Eduskuntaterveiset 8/2017

Blogi

Arvoisa vastaanottaja,

Heinäkuisen kesäloman jälkeen elokuu on ollut työntäytteistä. Eduskunnan istunnot alkavat syyskuun alussa uusissa remontoiduissa tiloissa. Elokuun tärkein kokous oli eduskuntaryhmämme kesäkokous, jossa kävimme perinteisesti läpi talouspoliittisia linjauksia ja tavoitteitamme syksyn budjettineuvotteluita varten.

 

Kuulumiset kesäkokouksesta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokous järjestettiin tänä vuonna Mikkelissä ja Kouvolassa. Oli ilo tavata ja vaihtaa ajatuksia paikallisten ihmisten ja kuntavaikuttajien kesken.

Talouden näkökulmasta syksy alkoi toivoa herättävissä tunnelmissa, talous kasvaa ripeästi ja kasvu on laaja-alaista. Vienti on kohentunut ja yritykset sekä kotitaloudet luottavat tulevaisuuteen. Eduskuntaryhmämme näkemys on kirkas: myönteisten lukujen ei pidä harhauttaa, vaan uudistamistyötä on sitkeästi jatkettava. Tavoitteemme 72 % työllisyysasteesta vaatii merkittäviä lisätoimia. Samoin valtion velkaantumisen taittaminen. Suomen talouden pitkän aikavälin haasteet eivät ole kadonneet minnekään.

Eduskuntaryhmämme painopisteet budjettiriiheen olivat työllisyys, turvallisuus ja osaaminen. Talouden tiukkana aikana on viisasta satsata koulutukseen. Verotus ei saa kiristyä. Ahkeroinnista ja itsensä kehittämisestä pitää palkita, ei sakottaa. Tavoitteemme näkyvät hyvin budjettiriihen tuloksissa.

Olen jäsenenä valtiovarainvaliokunnassa, jossa työstämme mietinnön hallituksen esityksestä valtion tulo- ja menoarvioksi vuodelle 2018.

Budjettiriihessä eteni moni tärkeä asia, jonka eteen olen tehnyt työtä. Nykyinen räikeä eriarvoisuus elämän loppuvaiheen hoidon laadussa ja saatavuudessa sekä kivunlievityksessä on kestämätön. Oli tärkeää, että ensi vuoden budjettiin saimme määrärahoja saattohoidon hyvien käytäntöjen laajentamiseen koko Suomeen. Tämän lisäksi Suomeen tarvitaan saattohoitolaki. 

Perhevapaauudistus sai viimein tuulta alleen, kun hallituspuolueet löysivät asiassa yhteisen sävelen.  Uudistuksen käynnistyminen on työvoitto. Tosiasia on, että ilman meidän kokoomuslaisten aktiivisesti asiaa ajaneiden olisi uudistus jäänyt tekemättä.  perhevapaamalliin pääset tutustumaan kokoomusvoimin tekemäämme perhevapaamalliin.

Tervetuloa vaihtamaan politiikan kuulumiset remontoituun eduskuntaan

Olet lämpimästi tervetullut uudistettuihin eduskunnan tiloihin vaihtamaan kuulumiset!

Keskustelemme Suomen ja Helsingin politiikan ajankohtaisista aiheista tiistaina 10.10 kello 17-18.30. Tilaisuuteen voit ilmoittautua avustajalleni Sinalle sähköpostitse osoitteeseen sina.nordman@eduskunta.fi tai puhelimitse 050 574 0818 perjantaihin 6.10 mennessä. Sisääntulo uudistettuun eduskuntaan käy B-siiven sisäänkäynnin kautta. Katuosoite on Mannerheimintie 30.

Helsinki- kierrokseni jatkuvat, tervetuloa tapaamaan

Lauttasaari-päivää vietetään lauantaina 2. syyskuutakello 10-17. Tallbergin puistotie Haahkatiestä liikenneympyrään muuttuu katujuhla-alueeksi ja luvassa on paljon ohjelmaa koko perheelle. Olen tavattavissa Kokoomuksen teltalla klo 11-12.

Syksyn perinteistä Haaga-päivää vietetään lauantaina 9. syyskuuta klo 10-13. Etelä-Haagassa Haagan torilla. Olen mukana Kokoomusteltalla klo 10.30-11.30.

Uudistuneessa eduskuntatalossa järjestetään syksyllä avoimien ovien viikonloppu. Eduskuntaryhmät esittäytyvät avoimien ovien aikana Valtiosalissa. Tilaisuudet järjestetään 14.-15.10.2017. Ovet ovat auki molempina päivinä klo 11-16. Tervetuloa keskustelemaan ja ihastelemaan uutta eduskuntataloa!

Syysterveisin

Sari Sarkomaa

Kansanedustaja

 

 

 

Ota kantaa