Sarkomaa: Uudenmaan korjausliike viime hetkellä -henkilöstö mukaan sote-valmisteluryhmiin

Blogi

TIEDOTE 12.6.2017

Julkaisuvapaa heti

 

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa pitää tuoretta päätöstä henkilöstön mukaan ottamista Uudenmaan sote-uudistusta valmistelevien ryhmiin välttämättömänä. Sarkomaa on toistuvasti vedonnut maakunnan johtoon korjausliikkeen tekemiseksi. ”Uudenmaan Tehyn UUDSOMA – uudistuksen taustaryhmän sekä Ammattiosastojen puheenjohtajien kokouksessa yhteisvoimin vetosimme asian puolesta, minkä myötä vihdoin huoli henkilöstön unohtamisesta kuultiin”, summaa Sarkomaa. Uudenmaan liiton toimesta on Sote-valmisteluryhmiin vihdoin kutsuttu henkilöstö.


Uudenmaan valmistelu on eronnut muista maakunnista erityisesti henkilöstön syrjään jättämisellä. Korjausliike oli viisas ja välttämätön ja se tehtiin viime hetkellä. Sote-urakka ei onnistu eikä etene ilman henkilöstöä. On olennaista varmistaa, että suurimman henkilöstöryhmät, hoitotyön ja sen johdon edustus on mukana. 


Uudellamaalla valmistellaan 1,6 miljoonaa asukasta koskevaa uudistusta ja 60 000 työntekijää koskevaa henkilöstön siirtoa erittäin kiireisellä aikataululla.


Henkilöstönäkökulman vahvistaminen työryhmätyöskentelyssä on tulevana syksynä välttämätöntä, kun valmistelua suunnataan kohti palvelustrategian laadintaa ja turvallisen muutoksen varmistamista. Uudellamaalla jatketaan myös pääsopijajärjestöjen edustajista koostuvan henkilöstöfoorumin säännöllisiä kokoontumisia.

Sarkomaa vetoaa Uudenmaan Maakuntaliiton puheenjohtaja Heinäluomaan, että ylin päättäjätaho maakuntavaltuusto varmistaisi, että henkilöstö on vahvasti mukana sote ja maakuntavalmistelussa ja että tietoa uudistuksessa jaetaan oikea-aikaisesti.

Lisätietoja: Sari Sarkomaa 050 511 3033

 

Ota kantaa