Helsingin kuntapolitiikan viikko 23/2017

Blogi

Uusi valtuustokausi pyörähtää Helsingissä tällä viikolla vihdoinkin käyntiin, kun Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu ensimmäistä kertaa uudessa kokoonpanossaan keskiviikkona 7.6. Esityslista löytyy täältä:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/esityslistat/asiakirja?year=2017&ls=11&doc=Keha_2017-06-07_Kvsto_12_El

Ensimmäisessä kokouksessa täytetään erityisesti luottamushenkilöpaikkoja: valitaan valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat, pormestari ja apulaispormestarit, kaupunginhallituksen ja sen elinkeino- ja konsernijaoston sekä lautakuntien jäsenet.

Muista asioista keskustelua herättänee Maunulan Pirjontien ja Pirkkolantien ympäristön asemakaava ja asemakaavan muuttaminen, josta on tullut jonkin verran asukaspalautetta. Kyse on kaavaratkaisusta, jolla luodaan edellytykset Raide-Jokerin rakentamiselle Pakilantielle, Pirjontielle ja Pirkkolantielle. Samalla lisätään asuntojen määrää tulevan Raide-Jokerin pysäkin tuntumassa. Tavoitteena on nykyistä rakentuneempi ja kaupunkimaisempi ympäristö, jossa Raide-Jokeri kulkee pääosin nurmipintaisella omalla kadun osallaan ajokaistoista katupuilla erotettuna. Suunnittelualueeseen kuuluu Pakilantien, Pirjontien ja Pirkkolantien varren tontteja sekä puisto- ja katualueita. Asukasmäärän lisäys on noin 600, minkä lisäksi suunnittelualueelle on tulossa liike- ja toimitilaa.

Käymme saatua asukaspalautetta vielä läpi Kokoomuksen valtuustoryhmässä. Ehdotettua kerrostalorakentamista on vastustettu varsinkin Pirjontie 28:n tontilla. Samoin Pirjontien katkaisemista moottoriajoneuvoliikenteeltä on vastustettu.

Mielenkiintoinen on myös Fallkullan kiilan asemakaava ja asemakaavan muuttaminen. Kyseiselle alueelle Tapanilan aseman lähiympäristöön on suunniteltu asuntoja noin 1 250 asukkaalle sekä tontti päivittäistavarakaupalle aseman sisäänkäynnin tuntumaan. Tästä kaavasta ei ole tullut asukaspalautetta ainakaan minulle.

Kaupunginvaltuustolle esitetään myös Jätkäsaaren tornihotellin ja kongressikeskuksen vuokra-alueen myyntiä alueen vuokralaiselle Jätkäsaari Invest Ab:lle. Alueelle toteutettu tornihotelli ja kongressikeskus on avattu käyttöön lokakuussa 2016 (Clarion-hotelli). Myyntihinnaksi esitetään 476 euroa/k-m².

Mikäli tulen valituksi kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestariksi keskiviikkona, aloitan uudessa tehtävässäni heti torstaiaamuna. Lisää tästä ensi viikolla, jolloin toivottavasti kesäkin on jo lämpimämpi!

 

Ota kantaa