Helsingin kuntapolitiikan viikko 16/2017

Blogi

Kiitos äänestäjilleni! Hienoa päästä jatkamaan työtä Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Otan tulevalla kaudella tavakseni päivittää kunkin viikon keskeisiä tapahtumia kuntapolitiikassa tässä blogissa. Aloitetaan siis tästä viikosta.

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu huomenna 19.4. Vielä huhti-toukokuu mennään vanhalla kokoonpanolla. Esityslista löytyy täältä:

http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/esityslistat/asiakirja?year=2017&ls=11&doc=Kanslia_2017-04-19_Kvsto_9_El

Käsiteltävänä ovat muun muassa nuorten aloitteet vuodelta 2016. Nuorten aloiteoikeus on osa helsinkiläisten nuorten Ruuti -osallistumis- ja vaikuttamisjärjestelmää.  Kaupunginhallituksen tulee esittää valtuuston tietoon kerran vuodessa 13–17-vuotiaiden nuorten aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. Nuorten aloitteita tehtiin vuonna 2016 yhteensä 20, muun muassa nuorison tiloista, liikunnasta ja urheilukentistä sekä harrastuksiin ja vapaa-ajan viettoon liittyvistä asioista.

Lisäksi esillä mm. lukuisia kaava-asioita (Mechelininkatu 34, Kalasatama, Malminkartano, Myllypuro) ja kunnan asukkaiden aloitteita. Kaikki herättänevät runsaasti keskustelua, mutta tuskin muutoksia kaupunginhallituksen esityksiin.

Kello 18 alkavaa valtuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa www.helsinkikanava.fi tai katsoa sieltä myöhemmin tallenteena. Jos haluat seurata kokousta paikan päällä valtuustosalin lehteriltä, sisäänkäynti on osoitteesta Sofiankatu 3. Kokouksen aikana keskustelua voi seurata Twitterissä @helviestinta-tililtä. Keskusteluun voi myös osallistua asiasanalla #helvaltuusto.

Osallistu kaupunkistrategian valmisteluun!

Helsingin kaupunki valmistelee seuraavaksi neljäksi vuodeksi kaupunkistrategiaansa, johon kaupunkilaisten toivotaan osallistuvan.

Kaupungin tulevan kehityksen mahdollisuuksista on luotu neljä eri Helsingin tulevaisuuden skenaariota, joiden avulla voidaan hahmottaa kaupunkiin vaikuttavia muutosvoimia. Strategiatyötä varten tarvitaan kaupunkilaisten näkemyksiä tulevaisuuden Helsingistä. Voit osallistua neljällä tavalla:

1) Kerro kantasi -palvelussa on kysely avoinna 13.4.–5.5.2017

Kommentoi vaihtoehtoisia skenaarioita nopeasti täytettävässä kyselyssä täällä:

https://kerrokantasi.hel.fi/kaupunkistrategia

2) Tulevaisuuden Helsinki -verkkoaivoriihessä, johon ehdit ilmoittautua 19.4. saakka. Verkkoriihessä jalostetaan skenaarioita kahden viikon aikana. Verkkoaivoriihi kestää 24.4.–5.5. ja edellyttää aktiivista osallistumista useampana päivänä. Ilmoittaudu täällä:

https://survey.interquest.com/cgi/view?sid=a3f850fa4f113705&lan=fi

3) Osallistu kyselyyn paperisella lomakkeella kirjastoissa. Kyselyssä on Kerro kantasi -palvelun kysymykset paperilla niille, jotka eivät halua osallistua netissä. Kysely kirjastoissa toteutetaan 24.4. – 5.5.2017. (Kirjasto 10, Käpylä, Maunula, Oulunkylä, Töölö, Kontula, Malmi, Kallio, Pohjois-Haaga, Herttoniemi, Itäkeskus ja Vuosaari).

4) Osallistu asukasiltaan tiistaina 2.5.2017 klo 17.30 kaupungintalon juhlasalissa, Pohjoisesplanadi 11–13. Tilaisuudessa kerrotaan kaupunkistrategiatyöstä. Paikalla on kansliapäällikkö Sami Sarvilinna sekä toimialajohtajia.

Vuorovaikutuksen tulokset raportoidaan kaupunginvaltuustolle, ja ne ovat valtuuston tulevan strategiatyön pohjana.

Olen kaupunkilaisten palveluksessa myös vaalien välillä. Ota yhteyttä, puh. 040 529 4989 tai pianco@kolumbus.fi. Nopeimmin tiedotan twitter- ja facebook-tilieni kautta

https://www.facebook.com/pia.pakarinen1

Ota kantaa