Rohkeutta uudistaa

Blogi

Rohkeutta uudistaa – Teemu Laajasalo Kallion kirkkoherraksi

 

 

Kallion seurakuntaan valitaan parhaillaan uutta kirkkoherraa. Kaikki kolme ehdolla olevaa ovat hyviä vaihtoehtoja ja voisin jättää seurakuntani turvallisin mielin jokaisen heistä käsiin. Kaikki kolme ovat kirkon liberaalisiiven edustajia, eikä Kallioon oikein muuta vaihtoehtoa voisi harkitakaan.

Vaalissa jokaisella on kuitenkin vain yksi ääni. Kolmea ei voi kannattaa. Itse aion äänestää Teemu Laajasaloa.

 

Miksi näin? Kallion seurakunta on menettänyt nopeammin jäseniään kuin mikään muu seurakunta Suomessa. Kirkkoon kuulumisprosentti lähentelee jo 50 %. Iso haaste on seurakunnan uusiutuminen – kahdessa vuodessa vaihtuu puolet Kalliossa asuvista. Meitä pysyvästi seudulla asuvia on vain noin kolmannes asukkaista.

 

Nyt tarvitaan rohkeita tekoja ja osoitettuja näyttöjä aikaansaamisesta.

 

Teemulla on konkreettinen näyttö onnistumisesta uudenlaisessa seurakuntatyössä nuorten aikuisten ja kirkosta eronneiden parissa. Hänen johtamansa Agricolaliike on kolmen vuoden aikana onnistunut täyttämään kirkon. Mukaan on saatu eri verkostot (Tuomasmessu, Helsinkimissio, Diak, Aula-työkoti, työvoimaviranomaiset, maahanmuuttajajärjestöt, Amnesty, luonnonsuojelujärjestöt, KUA, SLS, alueen yritykset ja monet muut toimijat), lapsiperheet ja vapaaehtoisten määrä on saatu nousemaan. Teemu on osoittanut, että kirkosta eroamiskehitys on mahdollista pysäyttää.

 

Kallion komea kirkko täytti syyskuussa 100 vuotta. Olen itse lähtenyt mukaan seurakuntapolitiikkaan, jotta kirkko näkyisi muutenkin arjessa kuin vain kylmänä kivimuurina. Minun seurakuntani on läsnä ihmisen arjessa ja pitää heikoimmista huolta. Minun kirkkoni näkyy myös ihmisten parissa. Kirkon työntekijöille on paikka kauppakeskuksissa, kuppiloissa ja kirjastoissa, mutta myös netissä. 

 

Tämän saman viestin olen ilokseni löytänyt myös Teemu Laajasalon agendalta. Synnytetään uutta ja annetaan vanhan olla kasvaa rauhassa.

 

Haluan uskoa, Teemu Laajasalon tavoin, että kirkollamme voi olla myös loistava tulevaisuus. Mutta se vaatii rohkeutta uudistaa. Sitä Teemulla on ja siksi hän saa ääneni.

 

Laura Rissanen

Kallion seurakuntaneuvoston jäsen, Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston jäsen

 

__

Ennakkoäänestys on käynnissä perjantaihin 2.11. saakka Kallion kirkkoherranvirastossa 4. linja 18. Varsinainen äänestys on Kallion kirkossa sunnuntaina 4.11. klo 12-19 ja Alppilan kirkossa maanantaina 5.11. klo 13-19.

Lisää Teemusta täällä: www.teemulaajasalo.fi

Ja vaalikonekin näihin vaaleihin on tehty, se löytyy täältä: http://evl.twinkle.fi/helsinki_kallio/kirkkoherra12/